WK-selectie Saoedi-Arabië veilig geland na vogel in motor vliegtuig

19 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – De WK-selectie van Saoedi-Arabië heeft maandag enkele bange momenten beleefd tijdens de vliegreis naar Rostov. Op sociale media is te zien dat er vlammen uit éé n van de motoren komen tijdens de vlucht, al wil de nationale bond van dat land niet bevestigen dat er inderdaad brand was.

Het orgaan houdt het op een korte mededeling, waarin wordt gesteld dat het toestel veilig aan de grond is gekomen in Rostov na een ‘klein technisch probleem’.

De Russische vliegmaatschappij Rossiya liet naderhand weten dat de storing was veroorzaakt doordat er een vogel in een motor was terecht gekomen. Dat gebeurde tijdens de landing. Volgens het luchtvaartbedrijf bleven beide motoren goed functioneren.

De veiligheid van passagiers en bemanning is niet in gevaar geweest, aldus Rossiya. Van brand in de betreffende motor was er geen sprake.

Saoedi-Arabië verloor donderdag in de openingswedstrijd met 5-0 van Rusland. Woensdag speelt het land in Rostov tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen kwamen zelf wel tot een zege. Egypte werd pas in de slotfase geklopt: 1-0.

Op de zesde dag van dit WK staan in groep H Colombia tegen Japan (09.00 uur) en Polen tegen Senegal (12.00 uur) op het programma. Gastland Rusland speelt al zijn tweede groepsduel en daarin is Egypte de tegenstander, om 15.00 uur.

-NU.nl/ ANP-