Yelyco pakt game 3 in heren hoofdklasse finale

7 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Donderdag 7 juni 2018 – Yelyco heeft de leiding in de mannenfinale van de Surinaamse Volleybalbond weer opgeëist. In game 3 werd Yellow Birds woensdagavond in viersets (25-18, 25-21, 24-26, 25-23) aan de kant gezet. Het duel kende een geladen karakter.
Arbiters Albert Wakidin en Kim Sang Marshall lieten nogal veel toe. Enkele keren voerden discutabele calls wel de boventoon.

Wakidin voelde zich halverwege de vierde set genoodzaakt Leonel Mahabali geel te kleuren. De Yellow Birds-aanvoerder trok uit boosheid aan het net nadat hij niet tevreden was over een call van Wakidin. Er werd voor een opstellingsfout gefloten aangezien Yellow Birds nog niet gereed stond bij een serve van Yelyco-captain Furgil Ong A Fat.

“We hadden beloofd terug te zullen komen en hebben ons daaraan gehouden”, zegt Ong A Fat. “We hebben de fouten van de verloren game gecorrigeerd en komen vrijdag voor het kampioenschap.” Mahabali heeft echter alle geloof in een comeback van Yellow Birds. “Het was vandaag een ietwat emotionele game met cruciale calls op cruciale momenten”, meent Mahabali. “We gaan in game 4 in ieder geval voor de winst.”

-de Ware Tijd-

-foto: Jason Leysner-