Zidane bedankt spelers middels WhatsApp-bericht

3 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Zondag 3 juni 2018 – Verrassing alom toen Zinédine Zidane afgelopen donderdag opstapte bij Real Madrid. Zizou won vijf dagen eerder voor de derde keer op rij de Champions League met de Madrilenen. Gestopt op een hoogtepunt, waarna hij een WhatsApp-bericht naar zijn spelers stuurde.

Zidane had voor zijn persconferentie Real-kapitein Sergio Ramos op de hoogte gebracht van zijn vertrek. Die laatste moest vervolgens zijn teamgenoten meedelen dat de Fransman er als coach de brui aan gaf. Maar ook Zidane zelf wilde zich tot zijn spelers richten. En dat deed hij ná de persconferentie in een WhatsApp-bericht.

Het Spaanse radiostation Cadena SER onderschepte de boodschap van Zidane. Die luidde als volgt: “Bedankt voor alles. Zonder jullie steun in de moeilijke momenten, had dit alles nooit mogelijk geweest. We zien elkaar snel. Knuffel.”

Zizou werd tevens de eerste coach ooit die drie keer op rij de beker met de grote oren kon winnen. Met Zidane op de bank won Real ook La Liga (2017), de Spaanse Supercup (2017), twee keer de UEFA Super Cup (2016, 2017) en tweemaal het WK voor clubs (2016, 2017).

-Algemeen Dagblad-