Zwitserland houdt pover Braziliƫ knap op gelijkspel op WK

18 June 2018

Zondag 17 juni 2018 – BraziliĆ« is er zondagavond niet in geslaagd om zijn eerste groepswedstrijd op het WK in Rusland te winnen. In Rostov kwam de ploeg van bondscoach Tite verrassend niet verder dan 1-1 tegen Zwitserland.

Philippe Coutinho opende in de twintigste minuut op schitterende wijze de score voor Braziliƫ. Vijf minuten na rust tekende Steven Zuber voor de gelijkmaker van de Zwitsers.

De vijfvoudig wereldkampioen ging daarna op jacht naar de winnende treffer, maar creƫerde alleen in de absolute slotfase nog een aantal grote kansen.

Neymar begon in de basis bij Braziliƫ. De aanvaller van Paris Saint-Germain stond de laatste drie maanden van het seizoen aan de kant met een voetbreuk en was volgens Tite nog niet honderd procent fit.

Door het gelijkspel tussen Braziliƫ en Zwitserland gaat Serviƫ na een speelronde aan kop in groep F. De formatie van bondscoach Mladen Krstajic was eerder op zondag met 1-0 te sterk voor Costa Rica.