Zwitserland verder op WK na gelijkspel tegen Costa Rica

28 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 28 juni 2018– Zwitserland heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic speelde zijn laatste wedstrijd in groep E met 2-2 gelijk tegen het al uitgeschakelde Costa Rica, maar dat was wel genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Zwitserland kwam na een halfuur op voorsprong in Nizhny Novgorod en Costa Rica trok de stand tien minuten na rust weer gelijk. Josip Drmic leek de Zwitsers in de slotfase alsnog een zege te bezorgen, maar een ongelukkig eigen doelpunt van doelman Yann Sommer na een strafschop zorgde voor een 2-2 eindstand.

Dankzij de 2-0 zege van Brazilië op Servië had Zwitserland zich ook bij een nederlaag bij de laatste zestien gevoegd. De ploeg van Petkovic eindigt op de tweede plek in groep E met vijf punten. Dat zijn er twee meer dan Servië en twee minder dan groepswinnaar Brazilië.

Costa Rica, dat tegen Zwitserland zijn eerste twee doelpunten maakte dit WK, eindigt de groepsfase op de laatste plek met één punt.

Het is al de vierde keer in de laatste vijf WK’s dat Zwitserland de groepsfase doorkomt. De ‘Rossocrociati’ reikten in 1994, 2006 en 2014 ook tot de achtste finales en in 2010 was de groepsfase het eindstation.

Voor een plek bij de laatste acht neemt Zwitserland het op tegen Zweden, dat eerder op woensdag met 3-0 won van Mexico en daardoor bovenaan eindigde in groep F.

-NU.nl/ ProShots-