Ajax begint voorronde Champions League met overtuigende zege op Graz

26 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 26 juli 2018- Ajax is de voorronde van de Champions League woensdag begonnen met een overtuigende overwinning op Sturm Graz. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 te sterk voor de Oostenrijkse club.

Uitblinker Hakim Ziyech tekende al snel voor een 1-0-voorsprong, waarna Lasse Schöne in de tweede helft de 2-0-eindstand op het scorebord zette. De Deen miste een strafschop, maar in de rebound was het wel raak. Overigens had de overwinning nog veel groter kunnen uitvallen. Ajax miste legio kansen, waardoor het tweeluik met Sturm Graz nog niet beslist is.

Als Ajax het volgende week in de return in Oostenrijk afmaakt, treft het Standard Luik in de derde voorronde. Daarna moet nog een ronde overleefd worden voor een plek in het hoofdtoernooi.

Wordt Ajax uitgeschakeld door Sturm Graz, dan gaat het verder in de voorronde van de Europa League.

-NU.nl/ ProShots-