Beachvolleyballers Suriname klaar voor CAC GAMES

28 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 28 juli 2018- Cheryl Brunings, Sandrina Hunsel, Keven Sporkslede en Joshua Dwarkasing maken vandaag hun opwachting tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Colombia. Coach Lionel Blokland mikt erop dat beide beachvolleybalteams door de eerste ronde komen.

Het zand, de hitte, de wind, allemaal omstandigheden waaraan de spelers moesten wennen in Barranquilla. Hunsel: “Het was prettig om in het zand te kunnen spelen op de wedstrijdlocatie, omdat alle zand verschilt. Het was een goede verkenning. Brunings geeft toe dat vooral de eerste dag de hitte parten heeft gespeeld. “Maar het is in Suriname ook heet. Hier waait het gelukkig een beetje wat zorgt voor afkoeling. De wind maakt het iets dragelijker.”

Samen met Hunsel participeerde ze vier jaar geleden in de Zuid-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili. “Nu zijn we rijker aan ervaring en als we de tegenstanders moeten vergelijken met Chili is het niveau hier iets aantrekkelijker.” Hunsel gaat uit van het eigen spel. “Ik verwacht dat we gefocust spelen en genieten, maar blijven communiceren. Zo kan je ook op open plekken steeds scoren; dat is eigenlijk de kunst van beach.”

Sporkslede en Dwarkasing spelen voor het eerst samen. “We gaan er het beste van maken. That’s it!” oordeelt Dwarkasing. Hoewel de zon pittig is, is volgens hem dat niet het grootste ‘probleem’. “Het zand wordt heet; dat is wel een minpunt.”
Sporkslede: “We gaan ervoor en moeten gewoon spelen. Als je niet speelt ga je geen resultaat kunnen halen. End of the day, that’s it!”

Tijdens de laatste training gisteren, zijn er oefenpotjes gespeeld tegen Trinidad en Tobago (mannen), Honduras, Nicaragua en de Amerikaanse Maagdeneilanden (vrouwen).

-dwtonline-