België na sensationele comeback tegen Japan naar kwartfinales WK

2 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 2 juli 2018- België heeft zich maandag tegen Japan ternauwernood geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De ‘Rode Duivels’ bogennen in een sensationeel duel mede dankzij invallers Marouane Fellaini en Nacer Chadli een 0-2-achterstand om in een 3-2-zege.

Japan leek in Rostov lang op weg naar de volgende verrassing op dit WK. De ploeg van bondscoach Akira Nishino nam na rust een 0-2-voorsprong door doelpunten van Genki Haraguchi en Takashi Inui.

Echter, België vocht zich in het laatste kwart van het duel terug. Oud-Ajacied Jan Vertonghen zorgde ietwat gelukkig voor de 1-2, waarna invaller Fellaini gelijkmaakte.
Diep in blessuretijd voorkwam voormalig FC Twente-aanvaller Chadli dat het duel tot een verlenging kwam. Hij stond na een vlijmscherpe counter op de juiste plek om een voorzet van Thomas Meunier af te ronden.

Bij de laatste aanval kwam de ploeg van Martinez er razendsnel uit en zorgde Chadli voor een kwartfinaleticket. In de kwartfinales wacht België een duel met Brazilië, dat eerder op maandag met 2-0 van Mexico won.

-NU.nl/ AFP-