België verslaat topfavoriet Brazilië en is na 32 jaar weer halvefinalist WK

9 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 6 juli 2018- België heeft vandaag voor sensatie gezorgd door ten koste van vijfvoudig wereldkampioen Brazilië voor het eerst sinds 1986 de halve finales van het WK te bereiken. In Kazan werd het 2-1 voor de ‘Rode Duivels’.

In de dertiende minuut werkte Fernandinho de bal met het hoofd achter zijn eigen doelman Alisson en na iets meer dan een half uur maakte Kevin De Bruyne er met een prachtig schot in de hoek 2-0 van.
In de slotfase van de enerverende wedstrijd maakte invaller Renato Augusto de aansluitingstreffer en dat leidde tot een bloedstollende fase, maar de Belgen hielden knap stand.

Het is de eerste keer in 32 jaar dat België de laatste vier op een WK haalt. In 1986 waren de halve finales op het eindtoernooi in Mexico het eindstation. Het was bovendien de enige keer dat de Belgen in de halve eindstrijd stonden.

In de WK’s die volgden, ging het drie keer mis in de achtste finales, één keer in de kwartfinales en ook de groepsfase was eenmaal het eindstation.

België neemt het op 10 juli in de strijd om een plek in de WK-finale op tegen Frankrijk, dat eerder met 2-0 te sterk was voor Uruguay. Morgen staan met Zweden-Engeland en Rusland-Kroatië de andere twee kwartfinales op het programma.

-NU.nl/ ProShots-