Bondscoach Dalic ziet finaleplaats Kroatië op WK als ‘voetbalwonder’

13 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 12 juli 2018- Bondscoach Zlatko Dalic noemt het een wonder dat Kroatië de WK-finale in Rusland heeft gehaald. Hij verwacht dat zijn spelers klaar zullen zijn om het Frankrijk zondag zo moeilijk mogelijk te maken.

Dalic, die met zijn team in de halve finale woensdag Engeland na verlenging met 2-1 de baas was, wijst erop dat Kroatië één van de kleinste landen is die aan het WK deelneemt. Het land telt ongeveer vier miljoen inwoners.

“Het is een voetbalwonder dat we hier staan. Kijk alleen maar naar de infrastructuur in ons land. We hebben niet eens een geschikt stadion om Engeland en Spanje straks in te ontvangen voor de Nations League”, zegt de coach, die pas in oktober vorig jaar werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Ante Cacic, donderdag op een persconferentie in Moskou.

De spelers mochten na de zege op Engeland donderdag genieten van een vrije dag. “Ze hebben ruim twee weken hun families niet gezien. Ik heb tegen ze gezegd dat ze vandaag zelf mogen beslissen wat goed voor hen is”, zei Dalic verder.

Hoewel de 51-jarige coach vooral het collectief prijst, licht hij zijn aanvoerder Luka Modric er speciaal uit. “Hij is de beste speler van dit WK, ongeacht de uitslag van de finale. Luka heeft een geweldig seizoen bij Real Madrid achter de rug. Maar hij perst er hier in de 115e minuut ook gewoon nog een sprint uit.”

Kroatië en Frankrijk trappen zondag al om 12.00 uur af in het Luzhniki Stadion in Moskou. De strijd om de derde plaats tussen België en Engeland staat zaterdag op het programma.

-NU.nl/ ANP-