Braziliaanse bondscoach Tite tekent bij tot en met WK 2022

26 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 26 juli 2018- Ondanks het teleurstellend verlopen WK in Rusland heeft de Braziliaanse bondscoach Tite zijn contract vandaag met 4,5 jaar verlengd. Hij blijft daardoor aan tot en met het WK van 2022 in Qatar.

“We investeren in een langetermijnproject en willen dat deze staf 6,5 jaar lang de leiding over de nationale voetbalploeg heeft. We geloven dat we met dit beleid uiteindelijk de resultaten behalen die we graag willen”, zegt Rogerio Caboclo, technisch directeur van de Braziliaanse voetbalbond CBF.

Op het WK golden de Brazilianen eerder deze maand als topfavoriet, maar ze strandden in de kwartfinales. België was met 2-1 te sterk voor de ploeg van Tite. Vlak na die pijnlijke nederlaag wilde de bondscoach nog niets over zijn toekomst loslaten. “Als de stofwolken over een week of twee zijn opgetrokken, zullen we daar rustig over gaan praten”, zei hij . Die gesprekken hebben nu dus tot een nieuw contract geleid.

Tite, die eerder verschillende Braziliaanse clubs onder zijn hoede had, staat sinds de zomer van 2016 aan het roer bij de ‘Goddelijke Kanaries’. Hij volgde destijds Dunga op. In aanloop naar het WK kon hij met aansprekende resultaten pronken. Brazilië plaatste zich dankzij een imponerende serie overwinningen als nummer één van Zuid-Amerika voor het toernooi, maar kon die reeks dus niet bekronen met de eerste wereldtitel sinds 2002. Toch heeft Tite vertrouwen in de toekomst. “De CBF geeft ons de voorwaarden om de komende jaren als eenheid door te gaan op de ingeslagen weg. Het is een grote uitdaging. We kijken uit naar de komende toernooien.”

-NU.nl-