Chavella Lee maakt Glory debuut in New York

16 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 16 juli 2018- Simson Gym kickbokser Chavella Lee, de kampioen van Suriname en houder van twee UMC belts debuteert op vrijdag 20 juli 2018 bij ‘s werelds Premier Kickboxing League, Glory 55 dat in de Madison Square Garden, New York zal worden gehouden. Een flitsende carrière!

Voor de 21-jarige Surinaamse is dit een enorme eer, omdat het voor een kickbokser ook het hoogste podium is waar je op kan staan. Chavella is dus ook de eerste vrouwelijke kickbokser die in Suriname geboren is, hier woont, traint en linea recta vanuit Suriname zal deelnemen aan de grote Glory.

“Wij zijn trots op Chavella. Ze heeft voor nu een debuut partij op Glory en hierna gaan we contract mogelijkheden verder bekijken en bespreken met deze organisatie”, aldus Angelo Simson.

Volgens Simson genieten Surinaamse vechters internationaal veel bekendheid. Maar wat dus ook bekend is, is dat zij in Nederland wonen en trainen om dan vervolgens Suriname te vertegenwoordigen op internationale gala’s. “Behalve dat Chavella de eerste Surinaamse vrouwelijke Glory kickbokser wordt, is zij ook de eerste vrouw die vanuit Suriname pro vecht”, zegt Simson verder.

De delegatie vanuit Suriname vertrekt morgen, 17 juli naar de Verenigde Staten van Amerika en zal bestaan uit: Angelo Simson (head trainer/coach), Chavella Lee (kickbokser), Revelino Dongo (trainer/cornerman), Edinio Gijsberg (kickbokser die 7 dagen later in een Glory scouting event gaat deelnemen).

In juni van dit jaar werd Chavella Lee nog semikampioen in Golden Sands, Bulgarije. De Surinaamse vocht toen tijdens Girl Power Kickboxing in de lichtgewichtklasse toernooi voor de prestigieuze WKN (World Kickboxing Network) kampioenschapsbelt. Daar maakte zij haar pro debuut. In de “Big Apple” New York zal Chavella Lee het opnemen tegen Jennie Nedell.

-Simson Gym/ SMEsport-