Chavella Lee verliest Glory debuut in New York

26 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 26 juli 2018-“A weri k’ba. Combineren! Aanvallen!”, waren nog enkele bemoedigende woorden aan Simson Gym kickbokser Chavella Lee, van de coaches Angelo Simson en Revelino Dongo in de laatste seconden, in de Madison Square Garden vorige week vrijdag.

De woorden hebben niet veel bijgedragen aan het professionele debuut van de Surinaamse kickbokser. De 21-jarige Surinaamse kampioene verloor op punten van de Amerikaanse Jennie Nedell. Het werd uiteindelijk een verdeeld jury-oordeel van 28-29, 29-28 en 30-27 in het voordeel van de Amerikaanse.

De vechters hadden ongeveer dezelfde kansen als er naar de statistieken van het profiel van beiden wordt gekeken. In de arena waar Muhammed Ali ooit zwaargewichtkampioen werd, was het voor Lee even koffiedik kijken in de eerste ronde. Lee won die op punten, maar kon geen schone en rake klappen uitdelen in de tweede en derde ronde van het gevecht. De jury gaf de Amerikaanse eerder de punten, waardoor het voor de Surinaamse moeilijk werd om haar tegenstander in te halen.

Voor de 21-jarige Surinaamse Lee was het een enorme eer, omdat Glory voor een kickbokser wordt gezien als het hoogste podium waar je op kan staan. In juni werd Lee nog semikampioen in Golden Sands, Bulgarije. De Surinaamse vocht toen tijdens Girl Power Kickboxing in het lichtgewichtklasse toernooi voor de prestigieuze WKN (World Kickboxing Network) kampioenschapsbelt.

-dWT/SMEsport-