Dean Gorré weer bondscoach ‘Natio’

4 July 2018

Comments: 0

Woensdag 4 juli 2018- Dean Gorré en het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond hebben, na lang onderhandelen, overeenstemming bereikt. Gorré is voor de komende twee jaar weer aangesteld als bondscoach van de nationale senioren voetbalselectie.
In 2015 was Gorré, wiens aanstelling mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van de FIFA, ook al coach van het Surinaamse elftal.

De nieuwe samenwerking werd dinsdag beklonken, onder toeziend oog van het SVB bestuur onder leiding van John Krisnadath. Daarna stond de nieuwe bondscoach de STVS-sportredactie te woord.

Klik hier voor de video

Gorré gaat fulltime aan de slag in Suriname. In 2015 reisde hij nog op en neer. Behalve het trainen van ‘Natio’, zal hij ook werken aan versterking van de SVB op organisatorisch gebied. Zijn doel is om het Surinaamse elftal te kwalificeren voor de Gold Cup, het belangrijkste toernooi van de CONCACAF, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

Gorré was in het verleden assistent-coach bij Stoke City en Southampton en stond kort aan het roer bij RBC Roosendaal. Daarna was hij jeugdtrainer bij Ajax en werkte hij voor de Schotse voetbalbond.

In het programma SPORT8, donderdag, krijgt u het uitgebreid interview met Dean Gorré te zien en te horen.

-Imro Redmond, STVS sport/ Camera: Kishan Jalimsing-