Deschamps derde man die wereldkampioen wordt als speler en coach

15 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 15 juli 2018- Didier Deschamps is pas de derde man die met zijn land als speler en als coach wereldkampioen is geworden. De voormalig middenvelder leidde Frankrijk zondag naar de WK-titel ten koste van Kroatië (4-2). Deschamps werd in 1998 als speler wereldkampioen. Toen wonnen ‘Les Bleus’ in de finale met 3-0 van Brazilië, dankzij twee doelpunten van Zinédine Zidane en eentje van Emmanuel Petit.

De Franse bondscoach treedt in de voetsporen van twee legendarische coaches. De Braziliaan Mário Zagallo was in 1970 de eerste die als coach wereldkampioen werd, nadat hij dat als speler ook al had gedaan. Zagallo won als speler zelfs twee keer de wereldbeker: in 1958 en 1962.

De Braziliaan werd twintig jaar later opgevolgd door Franz Beckenbauer, nadat hij als bondscoach van Duitsland de wereldtitel greep in 1990. In 1974 had ‘Der Kaiser’ met zijn land de beker gepakt ten koste van Oranje.

-NU.nl/ ProShots-