Dolgelukkige Thomas had gevoel dat hij rondzweefde in slotrit Tour de France

29 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 juli 2018- Geraint Thomas kan zijn geluk niet op na zijn eerste eindoverwinning in de Tour de France. De Welshman stelde zijn gele trui vandaag in de slotrit naar de Champs Élysées veilig.

“Het is ongelofelijk”, jubelde Thomas na afloop van de laatste etappe. “Het zal nog even duren totdat het tot me doordringt.” De 32-jarige renner van Team Sky hield in het eindklassement Tom Dumoulin (tweede) en zijn ploeggenoot Chris Froome (derde) ruim achter zich en boekte zijn eerste eindzege in een grote ronde.

“Dit is een overwinning van een ander kaliber. Het is krankzinnig”, zei Thomas, wiens beste prestatie in een grote ronde tot deze Tour de vijftiende plek was. Eerder won hij wel onder meer Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné.

-NU.nl/ ANP-