Engeland verslaat Colombia na strafschoppen en bereikt kwartfinales WK

3 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 3 juli 2018- Engeland heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Rusland. De ploeg van bondscoach José Pekerman was in de achtste finales na strafschoppen (4-3) te sterk voor Colombia, nadat de stand na 120 minuten 1-1 was.

Engeland kwam in de 57e minuut op een 1-0 voorsprong door een rake strafschop van Harry Kane en leek de zege in negentig minuten over de streep te trekken, maar diep in blessuretijd bracht Colombia de stand gelijk dankzij een kopbal van Yerry Mina.

In de beslissende strafschoppenserie redde Engeland alsnog het vege lijf omdat alleen Jordan Henderson miste en Mateus Uribe en Carlos Bacca dat namens Colombia één keer vaker deden.

Engeland neemt het zaterdag in Samara voor een plek in de halve finales op tegen Zweden, dat eerder op dinsdag nipt met 1-0 afrekende met Zwitserland.

Engeland wist twaalf jaar geleden voor het laatst de kwartfinales te bereiken. De ‘Three Lions’ verloren toen in dat stadium van het toernooi in Duitsland na strafschoppen van Portugal.