FIFA zegt dat alle dopingcontroles op WK negatief zijn

13 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 12 juli 2018- De FIFA heeft donderdag laten weten dat alle dopingtests die de wereldvoetbalbond voor en tijdens het WK in Rusland heeft laten uitvoeren negatief zijn.
De FIFA en de nationale bonden hebben sinds januari dit jaar 2.037 controles laten uitvoeren. Alle controles zijn uitgevoerd in laboratoria die door dopingautoriteit WADA zijn goedgekeurd. In totaal zijn 3.985 samples verzameld.

De spelers zijn voorafgaand aan het toernooi onaangekondigd gecontroleerd. Tijdens het evenement zijn nog eens 626 controles uitgevoerd, waarvan 108 op de rustdagen.

Volgens de FIFA is iedere speler van de vier nog op het WK actieve landen, dus Frankrijk, Kroatië, België en Engeland, sinds januari gemiddeld 4,41 keer getest.

Bij alle controles kwam één positieve uitslag naar boven. Het bleek te gaan om een speler die een medisch attest heeft om het medicijn te gebruiken waarin de gevonden substantie voorkomt. De naam van deze speler is niet bekendgemaakt.

Frankrijk en Kroatië spelen zondag in Moskou de finale, terwijl België en Engeland elkaar zaterdag in Sint-Petersburg treffen in de troostfinale.

-NU.nl/ Getty Images-