Frankrijk klopt Uruguay in kwartfinales WK

9 July 2018

Vrijdag 6 juli 2018- Frankrijk heeft zich vandaag als eerste land geplaatst voor de halve finales van het WK. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was in Nizhny Novgorod met 2-0 te sterk voor Uruguay.

Raphaël Varane opende vijf minuten voor rust de score voor de Fransen. Na iets meer dan een uur verdubbelde Antoine Griezmann de marge, waarbij doelman Fernando Muslera ernstig in de fout ging.

Bij Uruguay, dat de nodige kansen kreeg, zat Edinson Cavani de hele wedstrijd op de bank. De aanvaller was niet helemaal fit en werd vervangen door Cristhian Stuani, die een voorhoede vormde met Luis Suarez.

Het is de zesde keer dat Frankrijk de halve finales van het WK bereikt. ‘Les Bleus’ schaarden zich eerder bij de laatste vier op een mondiale titelstrijd in 1958, 1982, 1986, 1998 en 2006.

In de halve eindstrijd spelen de Fransen op 10 juli, in Sint-Petersburg, tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Brazilië en België. Die wedstrijd staat vandaag om 15.00 uur op het programma.