Frankrijk plaatst zich ten koste van België voor WK-finale

11 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 10 juli 2018- Frankrijk heeft zich dinsdag ten koste van België geplaatst voor de finale van het WK in Rusland. Een treffer van Samuel Umtiti was in Sint-Petersburg voldoende voor een 1-0-zege.

Frankrijk staat voor de derde keer in de historie in de WK-finale. In 1998 waren ‘de Haantjes’ in Parijs met 3-0 te sterk voor Brazilië. Acht jaar later werd na strafschoppen verloren van Italië in een finale in Berlijn die voornamelijk herinnerd wordt om de rode kaart voor Zinedine Zidane na een kopstoot op de borst van Marco Materazzi.

België blijft in Sint-Petersburg voor de troostfinale, waarin het zaterdag tegen de verliezer van Kroatië-Engeland speelt. Bij een overwinning verbeteren de Belgen hun beste prestatie ooit op een WK: de vierde plaats op het WK van 1986 in Mexico.

-NU.nl/ Getty Images-