Geen gevecht tussen Verhoeven en Hari eind september in ArenA

31 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 30 juli 2018- Kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari zullen op 29 september niet tegen elkaar vechten. Hari liet maandag via Instagram weten dat hij die dag niet gaat vechten. Het is onduidelijk waarom Hari het niet tegen Verhoeven opneemt. “Geen gevecht in september”, is één van de hashtags die hij op Instagram gebruikt.

Verhoeven, wereldkampioen bij de bond Glory in het zwaargewicht, betreedt eind september in ieder geval de ring tijdens Glory 59 in de Johan Cruijff ArenA. Zijn tegenstander is nog onbekend. Er werd lang gespeculeerd dat er op 29 september een rematch tegen de 33-jarige Hari op het programma staat, maar dat laat dus nog even op zich wachten. De grootheden van het kickboksen troffen elkaar in december 2016. Er kwam toen vroeg een einde aan de partij, omdat Hari in de tweede ronde met een armblessure moest opgeven.

Verhoeven (29) had openlijk de hoop uitgesproken dat hij zijn rivaal die avond zou treffen. “De mensen willen dat gevecht zien en ik geef de mensen graag wat ze willen. Maar ik weet niet meer dan jullie en dat is op dit moment niet veel. Dus ik blijf afwachten en hoop dat het er snel van komt”, zei de Brabander in juni na zijn gewonnen titelgevecht tegen Mladen Brestovac.

Verhoeven hoopt het in de toekomst ook op te nemen tegen kampioenen uit andere disciplines. Zo zei hij eerder al geïnteresseerd te zijn in een gevecht met MMA-ster Francis Ngannou. “Ik hou mijn oren en ogen open. Ik sta open voor elke mooie crossfight. Ik denk dat het belangrijk is om de vechtsport naar een nog hoger niveau te brengen.”

Tijdens Glory 59 is in ieder geval het gevecht tussen weltergewichten Murtel Groenhart en Mohammed Jaraya te zien. Voor Groenhart is het zijn eerste partij sinds hij in januari zijn wereldtitel verloor aan de Armeniër Harut Grigorian.

-NU.nl/ ANP-