Infantino bedankt Poetin en spreekt van beste WK ooit

13 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 13 juli 2018- Gianni Infantino noemt het WK in Rusland het beste in de geschiedenis. De voorzitter van de FIFA is onder meer erg blij met het functioneren van de VAR.

Twee dagen voor de WK-finale in Moskou zei Infantino dat hij niet verrast is door het succesvolle toernooi. “Voor het begin heb ik dit al geroepen en ik heb gelijk gekregen. Ik zeg dit nu met grote overtuiging. Het was geweldig”, aldus de Zwitser.

Infantino sprak zijn waardering uit voor het organisatiecomité en de Russische president. “Ik dank Vladimir Poetin, de Russische regering en iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen. Rusland is in een echt voetballand veranderd.”

Hij noemde het functioneren van de VAR een groot winstpunt. “Buitenspeldoelpunten behoren dankzij de VAR definitief tot het verleden. Dat is een enorme vooruitgang. Door de invoering van de videoarbiter is het spel eerlijker en transparanter geworden. Het is een belangrijk hulpmiddel voor de scheidsrechters om de juiste beslissingen te nemen.”

Op het WK werd tot dusver geen enkele directe rode kaart voor een zware overtreding gegeven. Dat staat in schril contrast met het WK in Frankrijk van 1998, toen liefst zestien spelers rood kregen voor ‘gewelddadig gedrag’.

Infantino kondigde verder aan dat de FIFA de twaalf Thaise jongens die achttien dagen in een grot vastzaten heeft uitgenodigd voor het gala rond de verkiezing van de wereldvoetballer van het jaar, dat in september in Londen gehouden wordt.
“Hun zaak heeft niet alleen het voetbal geraakt, maar de hele wereld”, aldus Infantino. Aanvankelijk wilde de FIFA de jongens de WK-finale laten bijwonen, maar de artsen in Thailand vonden dat nog niet verantwoord.

Op het WK zijn nog twee wedstrijden te gaan. België en Engeland spelen zaterdag om 11.00 uur de troostfinale. Zondag om 12.00 uur begint de finale tussen Frankrijk en Kroatië.

-NU.nl-