Jaïr Tjon En Fa uitgeschakeld in kwartfinales

24 July 2018

Dinsdag 24 juli 2018- Jaïr Tjon En Fa heeft het dinsdagavond niet gered op de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen. In de kwartfinale van de 200 meter sprint verloor hij van Kevin Quintero van Colombia.

In Velódromo Alcides Nieto Patiño in Cali besliste Quintero de best of three in twee races. In de eerste won hij overtuigend van Tjon En Fa. Vijftig minuten later was de thuisrijder ook beter, waardoor Tjon En Fa eruit ligt.

Begin juni had Quintero de Surinamer ook al verslagen in de strijd om de bronzen medaille tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia. Tjon En Fa was maandag als vijfde geëindigd in de finale van het onderdeel keirin. Ook de lokale wielerheld Fabian Puerta drong dinsdagavond door tot de halve finale. Hij versloeg Hersony Canelon van Venezuela.

De laatste vier werd rondgemaakt door de Trinidadianen Nicholas Paul en Njisane Phillip. Ze schakelden respectievelijk Brandon Pineda (Gua) en Cesar Marcano (Ven) uit. In de halve finale woensdagochtend zijn Puerta en Phillip aan elkaar gekoppeld en Quintero aan Paul. De winnaars leveren strijden om de gouden plak.