Japanner Honda (32) stopt na nederlaag tegen België als international

4 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 4 juli 2018- Keisuke Honda heeft na de uitschakeling op het WK zijn interlandloopbaan beëindigd. Hij speelde 98 duels voor Japan.
“Ik had ons graag aan een plek in de kwartfinales geholpen, maar dat is niet gelukt”, zei Honda. “Ik heb er alles gedaan en heb het beste uit mezelf gehaald. Helaas was het niet voldoende.”

Japan wist zich maandag bijna voor het eerst in de historie voor de kwartfinales van een WK te plaatsen. Met nog 21 minuten te spelen stonden de Aziaten met 2-0 voor tegen België, dat na een sterke comeback met 2-3 wist te winnen.

“Ik verlaat de nationale ploeg met een goed gevoel. We hebben een jonge en getalenteerde groep. Ze hebben het in zich om geschiedenis te schrijven voor het Japanse voetbal”, zei de 32-jarige middenvelder.

Honda begon zijn carrière in Europa in 2007 bij VVV-Venlo. Hij werd verkozen tot beste speler van de Eerste Divisie en promoveerde met de Limburgers naar de Eredivisie. In 2009 vertrok Honda naar CSKA Moskou, waarmee hij Russisch kampioen werd en tweemaal de nationale beker won. Tussen 2014 en 2017 speelde hij in de Serie A bij AC Milan. Vervolgens vertrok Honda naar het Mexicaanse Pachuca.

Met Japan was hij ook actief op de WK’s van 2010 in Zuid-Afrika en 2014 in Brazilië. Op het toernooi in Rusland mocht Honda drie keer invallen bij Japan. Tegen Senegal (2-2) tekende hij voor de late gelijkmaker.

Aanvoerder Makoto Hasebe (34) zette eveneens een punt achter zijn interlandcarrière. De middenvelder, die bij Eintracht Frankfurt speelt, kwam 114 keer uit voor de Japanse nationale ploeg.

-NU.nl/ ANP-