Jeugd voetbalcompetitie gestart in Saramacca

3 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 3 juli 2018- De initiatiefgroep Saramacca Jeugdsport in beweging, heeft in het kader van de viering van 155 jaar Keti koti een jeugd voetbalcompetitie georganiseerd op het kermisterrein en kunstgrasveld van Groningen, Saramacca. Op 1 juli konden de bezoekers niet alleen van de competitie genieten maar ook van een braderie, cook-out, slagbal- en volleybalwedstrijden.

De initiatiefgroep staat onder leiding van DNA lid Naomi Samidin. De districtscommissaris van Saramacca, Sarwankoemar Ramai, DNA lid Naomi Samidin, minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken en minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, hebben de bezoekers toegesproken. Elk van de sprekers heeft aangegeven blij te zijn met het initiatief en een ieder van Saramacca gevraagd om deze activiteiten te blijven ondersteunen.

Aan het eind van de toepraken is er een krans gelegd bij het monument van de herdenking van Keti Koti. De minister heeft tijdens deze activiteit kunnen verklappen dat er over enkele weken een startsein zal worden gegeven voor het opzetten van een nieuwe speeltuin in Saramacca. De jeugd voetbalcompetitie duurt 2 maanden.

-ministerie van Sport & Jeugdzaken-