Kerber wint ten koste van Serena Williams voor eerste keer Wimbledon

15 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 14 juli 2018- Angelique Kerber heeft voor het eerst in haar loopbaan Wimbledon gewonnen. De Duitse was zaterdag in de finale in Londen in twee sets te sterk voor zevenvoudig kampioene Serena Williams: 6-3 en 6-3.

Voor de dertigjarige Kerber is het de derde Grand Slam-zege uit haar loopbaan. De nummer elf van de plaatsingslijst won in 2016 de Australian Open en US Open en ging dat jaar onderuit in de finale op Wimbledon.

Destijds was Williams (36) op het grootste grastoernooi ter wereld nog te sterk voor de Duitse, maar die was nu een maatje te groot voor de Amerikaanse. Kerber mocht na een uur en vijf minuten spelen de trofee in ontvangst nemen.

Williams had dit toernooi grote indruk gemaakt, door na haar zwaar verlopen zwangerschap sterk terug te komen. Wimbledon was pas haar vierde toernooi sinds haar rentree. De Amerikaanse is teruggevallen naar plek 181 op de wereldranglijst, maar werd door de organisatie als 25e geplaatst. Het leverde haar weliswaar een relatief eenvoudige route naar de kwartfinales op, maar daarna moest ze afrekenen met Camila Giorgi en Julia Görges, die een ronde eerder nog Kiki Bertens had verslagen.

Voor Williams was het pas haar eerste nederlaag op het Londense gras sinds 2014, toen ze in de derde ronde verloor. Ze won vervolgens in 2015 en 2016, waarna ze vorig jaar ontbrak. Ook in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 was de Amerikaanse de sterkste op Wimbledon.

-NU.nl/ ProShots-