Kroatië verslaat Denemarken na penalty’s en is vierde kwartfinalist op WK

1 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 1 juli 2018 – Kroatië heeft zich zondag ten koste van Denemarken als vierde land voor de kwartfinales van het WK geplaatst. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic won in Nizhny Novgorod na strafschoppen nadat de stand na 120 minuten 1-1 was.
In de penaltyserie misten Milan Badelj en Josip Pivaric namens de Kroaten, maar voormalig Ajacied Christian Eriksen, Ajax-middenvelder Lasse Schöne en Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen deden datzelfde voor de Denen.

De wedstrijd begon spectaculair, want binnen vier minuten stond het al 1-1. Mathias Jörgensen zette Denemarken al na 58 seconden op 0-1, waarna Mario Mandzukic razendsnel antwoordde namens de Kroaten.

In de verder zeer matige wedstrijd kreeg Kroatië nog een reuzenkans op 2-1, maar sterspeler Luka Modric miste in de slotfase van de verlenging een penalty. Doelman Kasper Schmeichel stopte zijn inzet overtuigend.

Eerder op de dag plaatste Rusland zich verrassend voor de kwartfinales. Het gastland rekende in Moskou na strafschoppen af met Spanje  nadat het na 120 minuten 1-1 stond – en treft nu de Kroaten.

-NU.nl-