Kroatië vierde halvefinalist op WK na strafschoppen tegen Rusland

9 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 7 juli 2018- Kroatië heeft zich zaterdag als vierde en laatste land voor de halve finales van het WK geplaatst. In een spannende wedstrijd in Sochi werd gastland Rusland na strafschoppen verslagen (4-3). Na 120 minuten was de stand 2-2.
In de penaltyserie miste Mateo Kovacic namens de Kroaten, maar Fedor Smolov en Mario Fernandes faalden voor de Russen.

Het thuisland was in het Fisht Stadion in de eerste helft op voorsprong gekomen door een prachtig doelpunt van Denis Cheryshev, zijn vierde van het toernooi. Nog voor rust maakte Andrej Kramaric gelijk.

Na een doelpuntloze tweede helft sloegen de Kroaten in de verlenging voor de tweede keer toe toen verdediger Domagoj Vida raak kopte. Die klap leken de Russen niet meer te boven te komen, maar vlak voor het einde zorgde Mario Fernandes alsnog voor een enorme ontlading: 2-2.

Kroatië neemt het woensdag voor een plek in de finale op tegen Engeland, dat eerder op de dag met 2-0 van Zweden won. De andere halve eindstrijd gaat dinsdag tussen Frankrijk en België.

-NU.nl-