Makkelie videoarbiter bij halve finale WK tussen Kroatië en Engeland

11 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 11 juli 2018- Danny Makkelie is dinsdag door de FIFA aangesteld als videoarbiter bij de tweede halve finale van het WK tussen Kroatië en Engeland. De Nederlander fungeert woensdag als hoofd van de scheidsrechters achter de tv-schermen. De 35-jarige Makkelie wordt in de halve finale bijgestaan door de Duitsers Bastian Dankert en Felix Zwayer en de Chileen Carlos Astroza.

Maandag werd al bekend dat Björn Kuipers als vierde official optreedt bij de wedstrijd in Moskou en Sander van Roekel als reserve-assistent fungeert. De Nederlanders ondersteunen de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir.

Makkelie is bij het WK de vaste videoscheidsrechter bij Team Kuipers. Hij behoort tot de tien overgebleven videoarbiters die vanachter de tv-schermen de scheidsrechters op het veld helpen.

Eerder op het WK was Makkelie videoarbiter bij elke wedstrijd die Kuipers floot. Hij trad op als VAR bij Uruguay-Egypte, Brazilië-Costa Rica (beide groepsduels), Spanje-Rusland (achtste finale) en Zweden-Engeland (kwartfinale).

Ook maakte Makkelie samen met Van Roekel deel uit van de videoarbitrage bij de eerste groepswedstrijd van België tegen Panama.

De tweede halve finale tussen Kroatië en Engeland begint vandaag om 15.00 uur. De winnaar speelt zondag in de WK-finale tegen Frankrijk.

-NU.nl/ANP-