Manchester United opnieuw waardevolste voetbalclub ter wereld

20 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 19 juli 2018- Manchester United mag zich net als vorig jaar de waardevolste voetbalclub ter wereld noemen. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de Premier League-formatie de op één na ‘duurste’ sportclub ter wereld.

Manchester United vertegenwoordigt volgens het zakenblad een waarde van circa 3,54 miljard euro en dat is iets meer dan Real Madrid (3,51 miljard) en FC Barcelona (3,48 miljard), de nummer drie en vier op de lijst. Real Madrid mocht zich van 2013 tot en met 2016 de waardevolste voetbalclub noemen volgens Forbes, maar de ‘Koninklijke’ werd vorig jaar al afgetroefd door United.

In totaal staan zeven Europese voetbalclubs in de lijst van de vijftig waardevolste sportteams ter wereld. Naast United, Real en Barcelona, zijn dat Bayern München (12e), Manchester City (30e), Arsenal (39e) en Chelsea (46e).

NFL-team Dallas Cowboys vertegenwoordigt een waarde van 4,1 miljard euro en is daarmee opnieuw de aanvoerder van de lijst, die verder wordt gedomineerd door Amerikaanse teams.

Naast de zeven voetbalclubs staan er namelijk alleen maar clubs uit de NFL, NBA en MLB op. De New York Yankees (vijfde) zijn de waardevolste honkbalclub en de New York Knicks de duurste basketbalclub.

-NU.nl-