Maradona biedt FIFA excuses aan voor felle kritiek op arbiter Geiger

9 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 5 juli 2018- Diego Maradona heeft zich donderdag bij de FIFA verontschuldigd voor de felle kritiek die hij leverde op de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger. De oud-voetballer had flinke kritiek op Geigers beslissingen in de WK-kwartfinale tussen Colombia en Engeland.

“Ik heb weliswaar vaak een andere mening dan een arbitrage. Dat neemt niet weg dat ik veel respect heb voor deze mensen”, aldus een berouwvolle Maradona die zich met name richtte tot FIFA-voorzitter Gianni Infantino.
‘Pluisje’ heeft onder meer Geigers beslissing om de Engelsen een strafschop te geven een “monumentale beroving” genoemd. “Deze man weet misschien veel van honkbal, maar van voetbal snapt hij helemaal niets'”, voegde de voormalig wereldkampioen daar nog aan toe.

De FIFA reageerde daar onmiddellijk op door te stellen dat het optreden van Geiger positief was. “We betreuren het zeer dat een speler die geschiedenis heeft geschreven dit soort dingen zegt”, meldde de wereldvoetbalbond.

Maradona is als zogenoemde FIFA-legende prominent aanwezig bij het WK in Rusland. Hij werd dit toernooi al eerder door de FIFA gewezen op de voorbeeldfunctie die hij vertolkt in Rusland. De voormalige topvoetballer misdroeg zich bijvoorbeeld tijdens het laatste groepsduel van Argentinië met Nigeria (2-1-winst). Hij stak onder meer zijn middelvingers op en viel ineens in slaap. Ook deed hij een dansje met een vrouw die bij hem op de tribune zat. Na het duel moest Maradona onder begeleiding de tribune verlaten, omdat hij niet meer op zijn eigen benen kon staan. Volgens de Argentijn kwam dat door nekklachten en een evenwichtsstoornis, maar FIFA-directeur Colin Smith vond het nodig om Maradona tot de orde te roepen.

-NU.nl/ ANP-