Maradona op grootse wijze onthaald bij nieuwe club Dinamo Brest

20 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 18 juli 2018- Diego Maradona beleefde maandag zijn eerste werkdag als trainer en voorzitter van de Wit-Russische club Dinamo Brest en dat bleef niet onopgemerkt. ‘Pluisje’, die tekende voor drie jaar, werd met een legervoertuig door het stadion gereden.

Maradona maakte twee maanden geleden al bekend aan de slag te gaan bij de nummer zes van de Wit-Russische competitie, die nog nooit kampioen is geworden. Volgens ingewijden was Brest tot voor kort zo arm dat supporters voor geld moesten zorgen als de spelers nieuwe shirts nodig hadden.

Sinds de komst van een investeerder uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn de zaken veranderd. Brest won twee keer de beker en heeft concrete plannen om een nieuw stadion te bouwen met een capaciteit van 30.000 toeschouwers.

De directie van de club verwacht dat de belangstelling voor Brest wereldwijd gaat toenemen, nu Maradona zich in de plaats gaat vestigen. De Argentijn zou de nodige persoonlijke eisen hebben gesteld, maar die waren volgens de clubleiding redelijk.

-NU.nl-