Minister Gopal geeft startsein sportdag ‘De Papegaaitjes’

17 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 17 juli 2018- Peuterschool en Kinderdagverblijf ‘De Papegaaitjes’ heeft een WK dag georganiseerd voor hun pupillen. Deze sportdag werd vrijdag 13 juli, gehouden op het plein van 12 mei. Minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken, kreeg de eer om door middel van de eerste aftrap het startsein voor deze activiteit te geven.

De minister werd warm verwelkomt door de pupillen die haar braaf een gedicht hebben voorgedragen. Sport past helemaal binnen het beleid van het ministerie, zegt de bewindsvrouw. Zij vindt het belangrijk dat ook aan de kinderen van zo een leeftijd (3 jaar) het belang van sporten op een creatieve en speelse manier wordt aangeleerd. Daarbij maakte zij dan ook gebruik van de gelegenheid om sportmateriaal te overhandigen aan de directeur van ‘De Papegaaitjes’ Sherida Doorstam.

Minister Gopal sprak de hoop uit dat het materiaal niet alleen gebruikt zal worden bij speciale activiteiten maar ook bij de reguliere activiteiten van de school. Tevens deed zij ook een oproep aan de overige scholen om dit voorbeeld van ‘De Papegaaitjes’ op te volgen. Als blijk van waardering heeft de minister een presentje ontvangen van de pupillen.

-ministerie van Sport- en Jeugdzaken-