Nadal en Djokovic verder op Wimbledon, Kvitova en Sharapova stranden

4 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 4 juli 2018- Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben zich dinsdag simpel geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Bij de vrouwen zit het toernooi er verrassend al op voor Petra Kvitova en Maria Sharapova.

Nadal, de Spaanse nummer één op de wereldranglijst, was in drie sets te sterk voor de Israeliër Dudi Sela, die 127e staat op de ATP-ranking: 6-3, 6-3 en 6-2. De partij duurde een uur en 52 minuten. Voor een plek in de derde ronde neemt Nadal het donderdag op tegen de Kazak Michail Koekoesjkin, die de Canadees Vasek Pospisil in vier sets opzij zette: 6-4, 3-6, 6-2 en 6-3. Nadal kan voor de derde keer de eindzege pakken op Wimbledon. Hij won het derde Grand Slam-toernooi op het heilige gras in Londen al in 2008 en 2010.

Djokovic
Djokovic, drievoudig Wimbledon-winnaar (2011, 2014 en 2015) en nummer twaalf van de plaatsingslijst, rekende in drie sets af met de Amerikaan Tennys Sandgren: 6-3, 6-1 en 6-2.

Naast Nadal en Djokovic stootten de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev (7-5, 6-2 en 6-0 tegen de Australiër James Duckworth) en de als vijfde geplaatste Argentijn Juan Martin Del Potro (6-3, 6-4 en 6-3 tegen de Duitser Peter Gojowczyk) door naar de volgende ronde.

Dominic Thiem, die in de finale van Roland Garros verloor van Nadal, moest in de eerste ronde geblesseerd opgeven. De als zevende geplaatste Oostenrijker kon bij een stand van 4-6, 5-7 en 0-2 tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis vanwege rugproblemen niet meer verder spelen.

Kvitova
Bij de vrouwen ging Kvitova, die Wimbledon in 2011 en 2014 won, verrassend in drie sets onderuit tegen de Wit-Russische Aljaksandra Sasnovitsj: 4-6, 6-4 en 0-6.

Vijfvoudig Grand Slam-winnares Sharapova strandde voor het eerst in de openingsronde door met 7-6 (3), 6-7 (3) en 4-6 te buigen voor Vitalia Diachenko.

-NU.nl/ ANP-