Neymar leidt Braziliƫ tegen Mexico naar plek in kwartfinales WK

2 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 2 juli 2018-Ā BraziliĆ« heeft maandag de kwartfinales van het WK bereikt. In Samara werd Mexico mede door een doelpunt van sterspeler Neymar met 2-0 opzij gezet. Vroeg in de tweede helft zorgde de 26-jarige aanvaller zelf voor het openingsdoelpunt door de bal van dichtbij binnen te glijden; zijn tweede treffer op dit WK. In de slotminuten had Neymar ook een belangrijke rol bij de 2-0 van invaller Roberto Firmino.

Het is de zevende keer op rij dat Braziliƫ minimaal de laatste acht haalt op een WK. Voor de Mexicanen is het juist al de zevende achtereenvolgende keer dat de achtste finales het eindstation zijn.

Braziliƫ is het vijfde land dat zich op dit WK voor de kwartfinales plaatst. Eerder bereikten Frankrijk, Uruguay, Rusland en Kroatiƫ de laatste acht.

De volgende tegenstander van de Brazilianen komt maandag uit de wedstrijd tussen Belgiƫ en Japan, die om 15.00 uur begint. Dinsdag staan Zweden-Zwitserland en Colombia-Engeland nog op het programma in de achtste finales.

-NU.nl/ ProShots-