Renzo Tjon A Joe wint goud in Columbia

25 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 25 juli 2018- “Geweldig! Ik voel me geweldig! Ik ben de baas!” Woorden van zwemmer Renzo Tjon-A-Joe nadat hij woensdagavond kampioen van Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied is geworden in Colombia. Op de slotdag van het zwemmen tijdens de 23ste CAC Games pakte hij in stijl de titel. De Surinamer tikte in 22,18 seconden niet alleen als eerste aan, maar brak ook het acht jaar oude Cacso-record van de Trinidadiaan George Bovell jr: 22,23.

Tegelijk verscherpte hij zijn personal-best. De ontlading was groot bij Tjon-A-Joe. Hij was er content mee dat hij deze prestatie in aanwezigheid van zijn moeder Patricia San A Jong en tante Dulcie Graanoogst heeft geleverd. Maar ook content mee dat hij een medaille heeft gewonnen voor Suriname, de eerste tijdens deze spelen. “Ik wilde een medaille winnen. Geen brons, geen zilver, maar goud want Suriname neemt alleen genoegen met goud”, aldus de kampioen en recordhouder met een lach van oor tot oor.

Dylan Carter van Trinidad en Tobago, die vrijdag goud had gewonnen op de 100 meter vrije slag – Tjon-A-Joe werd toen vijfde – pakte woensdag zilver. De bronzen medaille gaat naar de Venezolaan Alberto Mestre met 22,47 seconden.

-dwtonline-