Ruim honderdduizend fans bij huldiging zilveren Kroatische WK-ploeg

16 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 16 juli 2018- De zilveren Kroatische WK-ploeg wordt vandaag gehuldigd in Zagreb. Meer dan honderdduizend Kroaten zijn naar het centrum van de hoofdstad gekomen voor een warm onthaal voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic, die zondag in de finale in Moskou met 4-2 van Frankrijk verloor.

“Kampioenen, kampioenen”, werd er op het vliegveld van Zagreb al geroepen. De Kroatische luchtmacht begeleidde het vliegtuig met de selectie en na de landing liepen de spelers over een rode loper het luchthavengebouw binnen.
In het centrum van Zagreb worden de spelers opnieuw toegejuicht. De staatstelevisie heeft de bevolking opgeroepen om het grootste succes van Kroatië op sportgebied mee te komen vieren. Speciaal voor deze huldiging is het openbaar vervoer in Zagreb gratis. Reizigers die van elders in het land moeten komen, betalen slechts de helft van de prijs.

De selectie zal later op de dag in een open bus naar het Ban Jelacic Plein rijden. Daar zal president Kolinda Grabar-Kitarovic de spelers ontvangen en een eremedaille namens het volk uitreiken.

De tweede plaats is het beste resultaat ooit voor Kroatië op een WK, nadat in 1998 brons werd veroverd. Op de tussenliggende WK’s ontbrak Kroatië in 2010 en in 2002, 2006 en 2014 was de groepsfase het eindstation.

-NU.nl/ ANP-