Spanje na strafschoppen uitgeschakeld door gastland Rusland op WK

1 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 1 juli 2018 – Spanje is zondag verrassend gestrand in de achtste finales van het WK. Gastland Rusland was in Moskou na strafschoppen te sterk, nadat de stand na 120 minuten 1-1 was.

De wereldkampioen van 2010 kwam vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Sergey Ignashevich, maar moest vlak voor rust de gelijkmaker toestaan. Scheidsrechter Björn Kuipers kende een strafschop toe, die werd benut door Artem Dzyuba.

Na een matige wedstrijd moest een strafschoppenserie de beslissing brengen en daarin waren Atletico Madrid-middenvelder Koke en Celta de Vigo-aanvaller Iago Aspas de schlemiel. Ze waren de enige spelers die misten.

Het is de vierde keer dat Spanje op een WK strandt tegen het gastland. Eerder werd verloren van Italië (1934), Brazilië (1950) en Zuid-Korea (2002). Op het WK van vier jaar geleden vloog ‘La Roja’ er al in de groepsfase uit.

Rusland is het derde land dat zeker is van een plek bij de laatste acht. Frankrijk (4-3-zege op Argentinië) en Uruguay (2-1-overwinning op Portugal) plaatsten zich zaterdag al voor de kwartfinales.

Later op zondag (20.00 uur) staat Kroatië-Denemarken nog op het programma en de winnaar van dat duel treft Rusland. Maandag volgen Brazilië-Mexico en België-Japan en dinsdag worden Zweden-Zwitserland en Colombia-Engeland gespeeld.

-NU.nl-