Sterspeler Durant langer bij NBA-kampioen Golden State Warriors

9 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 8 juli 2018- Sterspeler Kevin Durant blijft voorlopig bij Golden State Warriors. De 29-jarige Amerikaan heeft zijn contract bij de kampioen van de NBA met naar verluidt twee jaar verlengd. Durant liet eerder al weten dat hij graag bij Golden State Warriors blijft en dat heeft nu dus geleid tot een nieuwe verbintenis.

De 2,06 meter lange small forward, die onlangs voor het tweede jaar op rij werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA-finale, verruilde in 2016 Oklahoma City Thunder voor de Warriors. Dat bleek een succesvolle stap, want Durant pakte twee jaar op rij het kampioenschap met de ploeg uit Californië.

Beide keren waren de Warriors in de finale veel te sterk voor Cleveland Cavaliers, de ploeg van LeBron James. De MVP-award ging twee jaar op rij naar Durant, waarmee de basketballer uit Washington in de voetsporen stapte van Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant en James.

De sterrenploeg van de Warriors, naast Durant bestaande uit onder anderen Stephen Curry, Draymond Green en Klay Thompson, is voor volgend jaar al uitgebreid met DeMarcus Cousins van New Orleans Pelicans.

-NU.nl-