Tour-etappe 29 juli: Sprinters aan zet in traditionele slotrit in Parijs

29 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 juli 2018- De 105e editie van de Ronde van Frankrijk eindigt vandaag traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs. Geraint Thomas, die gisteren in een heuvelachtige tijdrit zijn eerste Tour-zege veiligstelde, kan de champagnefles openen.

Deze keer gaat de slotetappe over 116 kilometer van Houilles naar Parijs. Vorig jaar schreef Dylan Groenewegen de laatste etappe op zijn naam. In de massasprint hield de Nederlander van Lotto-Jumbo André Greipel (Lotto Soudal) en Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) overtuigend achter zich.

Dat er een andere winnaar dan vorig jaar zal zijn, is zeker. Groenewegen is net als andere topsprinters als Marcel Kittel, André Greipel, Fernando Gaviria en Mark Cavendish al uit koers.

Na een rustige aanloop wacht het peloton in het centrum van de Franse hoofdstad acht ronden van een kleine 7 kilometer. De kans dat de rit eindigt in een massasprint is groot. Alexandre Vinokourov was in 2005 de laatste vluchter die het jagende peloton voorbleef.

Laatste tien winnaars in Parijs:
2008: Gert Steegmans ??
2009: Mark Cavendish ??
2010: Mark Cavendish ??
2011: Mark Cavendish ??
2012: Mark Cavendish ??
2013: Marcel Kittel ??
2014: Marcel Kittel ??
2015: André Greipel ??
2016: André Greipel ??
2017: Dylan Groenewegen ??

-NU.nl/ Tour de France-