Vettel houdt vertrouwen in wereldtitel

31 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 30 juli 2018- Hoewel het Sebastian Vettel de laatste twee races niet meezit, heeft de Duitser er vertrouwen in dat hij een grote kans blijft houden om wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Na zichzelf uit de race gereden te hebben in Duitsland, zag Vettel een kans op de zege in Hongarije al in de kwalificatie voor zijn neus voorbijgaan. Door een verregende kwalificatie moest hij als vierde starten en een trage pitstop zorgde ervoor dat hij niet met Lewis Hamilton kon strijden om de zege.

Zijn achterstand op WK-leider Hamilton bedraagt nu 24 punten, dit ondanks het feit dat Ferrari de laatste drie races wel de meest competitieve wagen lijkt te hebben. Vettel heeft dan ook vertrouwen in de updates die na de zomer zullen komen om genoeg voordeel te hebben om Hamilton in te halen in de strijd om het kampioenschap.

“Het hele seizoen lang gaat de slinger al eens naar de ene kant, dan weer naar de andere kant. Als het zo blijft doorgaan, is consistentie en punten scoren het belangrijkste”, zegt Vettel. “Ik deed mezelf geen plezier vorige week in Duitsland, maar ik denk dat het deel uitmaakt van racen.”

“Vorig jaar verloren we het kampioenschap omdat onze wagen niet snel genoeg was in het laatste deel van het seizoen, dit ondanks wat er allemaal gebeurde met de opgaves. In vergelijking met vorig jaar denk ik dat dit jaar onze wagen meer efficient is. Onze wagen is sterker en heeft nog veel potentieel om nog beter te worden. Ik heb dan ook vertrouwen in wat er nog zit aan te komen.”

“Het belooft dan ook een erg leuke tweede seizoenshelft te worden”, klinkt het bij Vettel.

-de Telegraaf-