Wereldkampioen Frankrijk terug in Parijs voor grootse huldiging

16 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 16 juli 2018- Met enige vertraging is wereldkampioen Frankrijk teruggekeerd in eigen land. Een dag na de triomf in de WK-finale tegen Kroatië (4-2) stapte aanvoerder Hugo Lloris als eerste het vliegtuig op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs uit om de beker aan zijn landgenoten te tonen.

Na de feestelijke ontvangst op het vliegveld zal de WK-selectie onder leiding van bondscoach Didier Deschamps per bus over de Champs-Élysées rijden. Op de beroemde boulevard in het centrum van de Franse hoofdstad hebben zich al duizenden fans verzameld om “Les Bleus” een warm welkom te geven.

Na de rit door hartje Parijs wacht de wereldkampioen een ontvangst bij president Emmanuel Macron. Volgens Franse bronnen kunnen de spelers rekenen op een prestigieuze onderscheiding: het lidmaatschap van het Legioen van Eer.

Dit bijzondere gezelschap, dat in 1802 door Napoleon werd geïntroduceerd, telde eind vorig jaar 93.000 leden. Het toenmalige staatshoofd Jacques Chirac had in 1998 de toenmalige wereldkampioen uit zijn land eveneens het Legioen van Eer toegekend.

-NU.nl/ ANP-