Wereldkampioen Hamilton (33) verlengt contract bij Mercedes met twee jaar

20 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 19 juli 2018- Lewis Hamilton heeft vandaag zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd. De viervoudig wereldkampioen is nu tot eind 2020 bij de Duitse renstal en gaat volgens Britse media maximaal 45 miljoen euro per jaar verdienen.
De 33-jarige Brit rijdt sinds 2013 voor Mercedes. In 2014, 2015 en vorig jaar greep hij de wereldtitel. Met McLaren werd hij in 2008 ook al eens kampioen.

“Deze contractverlenging was eigenlijk een formaliteit nadat ik in de winter met teambaas Toto Wolff gesproken had”, zegt Hamilton op de website van zijn team. “Het is goed dat alles nu op papier staat, zodat we door kunnen gaan met de dingen die we altijd doen.”

Hamilton heeft 44 Grand Prix-zeges geboekt voor Mercedes. In zijn hele carrière staat hij op 65 overwinningen, waarmee hij op de eeuwige ranglijst alleen Michael Schumacher (91 zeges) boven zich moet dulden.

“Het team en ik zitten op dezelfde golflengte, zowel op als naast de baan”, vindt Hamilton. “Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog vaker te kunnen winnen. Ik ben ervan overtuigd dat Mercedes het juiste team is voor mij de komende jaren.”

Britse media melden dat het jaarsalaris van Hamilton ruim 33 miljoen euro bedraagt. Via prestatiebonussen kan dat oplopen naar 45 miljoen euro. Alleen Sebastian Vettel heeft met een geschat salaris van 56 miljoen euro een hoger inkomen in de Formule 1.

-NU.nl-