Wielzen en Pinas vertegenwoordigen Suriname tijdens CARICOMloop

11 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 10 juli 2018- Sefanja Wielzen en Ronaldinho Pinas hebben respectievelijk de vierde en de vijfde plaats behaald bij de CARICOM 10 km loop. Deze loop is gehouden in verband met de reguliere vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de CARICOM in Jamaica, Montego Bay.

De zestienjarige Wielzen verbeterde haar tijd en heeft nu in plaats van 48:46, nu als snelste notering 47:52. Ronaldinho Pinas sprak van een leuke ervaring. “Het is niet makkelijk om in Jamaica te rennen, want die Jamaicanen zijn heel sterk maar we hebben ons best gedaan” zegt de 18-jarige Pinas in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

Volgens Eduard Cruden, trainer van de jongeren is dit de beste prestaties van Surinaamse jongeren ooit tijdens deze Caribische activiteit ooit. Suriname heeft dit jaar voor de vierde keer deelgenomen.

De sporters hadden de eer om de start te doen in het bijzijn van president Desiré Bouterse, en delegatie. Het staatshoofd sprak in de hoedanigheid van portefeuillehouder van jeugd en sport binnen de CARICOM de aanwezigen toe na de loop.

-Nationaal Informatie Instituut-