Woods klimt naar zesde plek op Brits Open, Spieth gedeeld koploper

24 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 21 juli 2018- Tiger Woods heeft goede zaken gedaan tijdens de derde dag van het Brits Open. De veertienvoudig majorwinnaar klom zaterdag naar de zesde plaats in het klassement waarin Jordan Spieth gedeeld aan de leiding gaat.

Woods ging rond in 66 slagen – vijf onder het baangemiddelde – en bracht zijn totaal op 208, eveneens vijf slagen onder par. Daarmee klom de Amerikaan van de 29e naar de gedeelde 6e plaats.

De 42-jarige Woods heeft vier slagen achterstand op zijn landgenoten Spieth, Xander Schauffele en Kevin Kisner. Titelverdediger Spieth liet een ronde van 65 slagen rond in het Schotse Carnoustie en steeg tien plaatsen.

Kisner ging halverwege het derde majortoernooi van het jaar al aan de leiding en wist die met een ronde van 68 vast te houden. Schauffele nestelde zich dankzij een ronde van 67 slagen ook aan kop.

Na de tweede dag deelde Spieth de eerste positie met Zach Johnson, maar die Amerikaan kende een matige dag met 72 slagen en zakte naar de zesde plaats.

Spieth, Kisner en Schauffele beginnen de slotronde zondag met twee slagen voorsprong op hun landgenoot Kevin Chappell, die de vierde plaats inneemt.

De 24-jarige Spieth kan zijn vierde major winnen. Naast zijn zege op het Brits Open van vorig jaar schreef hij in 2015 zowel de Masters als de US Open op zijn naam. Kisner en Schauffele wachten nog op hun eerste majorzege.

-NU.nl/ ANP-