World Olympic Day

3 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 3 juli 2018- Op 23 juni 1894 zijn de moderne Olympische Spelen geproclameerd tijdens een atletiek congres in Parijs. In het kader van de herdenking en viering daarvan heeft het Surinaams Olympisch Comité (SOC) op zaterdag 30 juni, een “Olympic Day with Taekwondo” georganiseerd.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken vond het een genoegen om deze dag mee te vieren. Dit jaar is er gekozen om scholieren van 5-tal scholen kennis te laten maken met de taekwondo sport. Minister Gopal weet dat in het verleden in het kader van de Olympic Day, de Olympic Day run werd georganiseerd. De bewindsvrouw vindt het mooi om te zien dat er ook andere inzichten worden meegenomen om invulling te geven aan deze bijzondere dag. Aan de jongeren heeft de minister gevraagd om gebruik te maken van het initiatief om de taekwondo sport te leren kennen. Niet alleen omdat het een gevechtsport is, maar ook omdat discipline, zelfbeheersing en concentratievermogen worden aangeleerd. Ook heeft de minister de ouders opgeroepen om hun kinderen te stimuleren om te sporten en zodoende een ongezonde leefstijl te vermijden.

De voorzitter van het SOC, Ramon Tjon A Fat, legde uit dat bij de viering van de World Olympic Day het de bedoeling is dat de wereld beweegt en actief moet zijn. Daarnaast wordt er op deze dag ook aandacht besteedt aan het Olympisch gebeuren waarbij er nagedacht wordt over de ontwikkeling daarvan. De voorzitter vindt het belangrijk dat sporten bij de jongeren vooral gestimuleerd wordt om een gezonde leefstijl op na te houden.

De volgende Olympische Spelen vinden in 2020 in Tokyo plaats. De atleten van Suriname die hieraan zullen deelnemen zijn reeds in voorbereiding.

-ministerie van Sport & Jeugdzaken-