Zweden klopt Zwitserland en is na 24 jaar weer kwartfinalist op WK

3 July 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 3 juli 2018- Zweden heeft zich dinsdag voor het eerst in 24 jaar voor de kwartfinales van het WK geplaatst. De ploeg van bondscoach Janne Andersson was in Sint-Petersburg in een wedstrijd met weinig hoogtepunten met 1-0 te sterk voor Zwitserland.

Middenvelder Emil Forsberg kroonde zich in het Sint-Petersburg Stadion na ruim een uur tot matchwinner met een van richting veranderd schot. In de slotseconden kreeg Zwitser Michael Lang nog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Het stugge Zweden behoort voor het eerst sinds 1994 weer tot de laatste acht op het WK. Destijds werden zelfs de halve finales gehaald. Zwitserland strandt net als in 1994, 2006 en 2014 in de achtste finales van het mondiale eindtoernooi.

Zweden is het zevende land dat zich op dit WK voor de kwartfinales plaatst. Eerder hebben Frankrijk, Uruguay, Rusland, Kroatië, Brazilië en België de laatste acht bereikt.

De tegenstander van Zweden in de volgende ronde komt uit het laatste achtstefinaleduel, waarin Colombia en Engeland tegenover elkaar staan. De aftrap van die wedstrijd in Moskou is om 15.00 uur.

-NU.nl/ ProShots-