Ajax boekt dankzij videoarbitrage zwaarbevochten zege bij VVV-Venlo

19 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 18 augustus 2018- Ajax heeft vandaag zijn eerste overwinning van het seizoen in de Eredivisie behaald. De ploeg van coach Erik ten Hag boekte in De Koel dankzij de videoarbitrage (VAR) een zwaarbevochten 0-1-zege op VVV-Venlo.

Dusan Tadic maakte twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De Serviër benutte een penalty nadat scheidsrechter Kevin Blom de bal op advies van de videoarbitrage op de stip legde.

Ook aan het einde van de eerste helft werd Ajax geholpen door de VAR. Toen besloot Blom een doelpunt van Martin Samuelsen voor VVV na het raadplegen van de videoscheidsrechter af te keuren.

Ajax speelde vorige week in zijn openingswedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Ondanks de moeizame seizoenstart staan de Amsterdammers met vier punten uit twee duels voorlopig derde in de Eredivisie. VVV, dat vorige week met 0-1 won bij Willem II, staat met drie punten achtste.

-NU.nl-