Ajax verspeelt ruime voorsprong tegen Standard Luik in voorronde CL

8 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 7 augustus 2018- Ajax heeft vandaag verzuimd een grote stap richting de play-offs van de Champions League te zetten. De Amsterdammers verspeelden in de heenwedstrijd in België een comfortabele voorsprong tegen Standard Luik: 2-2.

Ajax stond halverwege al op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar (19e minuut) en Dusan Tadic (34e minuut), maar na rust kwam Standard Luik terug tot 2-2 dankzij treffers van Mehdi Carcela (67e minuut) en Renaud Emond (strafschop in blessuretijd).

De ploeg van trainer Erik ten Hag moet daardoor nog vol aan de bak in de return die volgende week dinsdag op het programma staat in de nu al uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

De winnaar van het tweeluik neemt het in de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese clubtoernooi op tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev.

De Tsjechische en Oekraïense club stonden vandaag in Praag voor het eerst tegenover elkaar en besloten het duel eveneens met een gelijkspel: 1-1.