Ajax wint ook bij Sturm Graz en bereikt derde voorronde Champions League

1 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 1 augustus 2018- Ajax heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van coach Erik ten Hag won de return tegen Sturm Graz vandaag in Oostenrijk met 1-3.

Vorige week had Ajax de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA al met 2-0 gewonnen, waardoor het al een goede uitgangspositie voor de return had verworven.

Klaas-Jan Huntelaar opende enkele minuten voor rust de score voor Ajax in Oostenrijk. Dusan Tadic verdubbelde de marge kort na de onderbreking. Huntelaar zorgde twaalf minuten voor tijd ook voor de 0-3, waarna Sturm Graz in de slotfase door een eigen doelpunt van André Onana toch nog tot scoren kwam.

In de derde voorronde neemt Ajax het op tegen Standard Luik. De Amsterdammers gaan op dinsdag 7 augustus op bezoek bij de Belgische club en spelen exact een week later de return in eigen stadion. Daarna moet nog een ronde worden overleefd voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

-NU.nl/ ProShots-